Προσοχή στο κουβέρ

Photobucket

Το λεγόμενο «κουβέρ» καθιερώθηκε παράνομα σε εστιατόρια – και όχι μόνο, αφού δε βρήκε αρχικά αντίδραση από το καταναλωτικό κοινό. Όταν βγαίνει κανείς να διασκεδάσει το μόνο που δε σκέφτεται είναι ένας λόγος για να τσακωθεί.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος ο καταναλωτής να μη γίνεται έρμαιο των ανέντιμων καταστηματαρχών, που κατά καιρούς μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ είναι σαφέστατη: Δεν επιτρέπεται οι καταστηματάρχες να χρεώνουν την πελατεία τους με το λεγόμενο «κουβέρ» (1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη).

Επιπλέον, σύμφωνα με ανάλογες διατάξεις όλα τα προσφερόμενα είδη (όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό) που πολλές φορές χρεώνονται, αντί του κουβέρ, πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στους τιμοκαταλόγους με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη.

Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Εσείς σε περίπτωση μια τέτοιας χρέωσης θα επιλέξετε την διαμαρτυρία και την άρνηση καταβολής της παράνομης χρέωσης ή την αδιαφορία; Σε περίπτωση που επίλεξετε την αδιαφορία τότε το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να το καταγράψετε στη λίστα καταστημάτων που χρεώνουν κουβέρ. Γιάννη κατέγραψε το και εσύ…!

Posted on 30 Ιουλίου, 2008, in Φαγητό. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: