Αποκριάτικα προϊόντα

Photobucket

Αυστηροί έλεγχοι θα διεξαχθούν στην αγορά εν όψει των εορτών των Απόκρεω προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπίας αλλά και να προστατευτούν οι καταναλωτές από ακατάλληλα προϊόντα.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου διενεργείται πρόγραμμα ελέγχου αποκριάτικων ειδών το οποίο περιλαμβάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί αν τα προϊόντα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και αν τηρείται η αγορανομική νομοθεσία.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης καθώς και να μην ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια με τα αποκριάτικα σπρέι καθώς κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τα αποκριάτικα σπρέι, θα πρέπει να κρατούνται σε απόσταση από τη φωτιά καθώς ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες και να χρησιμοποιούνται σε ανοικτούς χώρους.
Σε κλειστούς χώρους που συγκεντρώνονται μικρά παιδιά οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν να μην υπάρχουν γυμνές φλόγες από κεριά ή άλλα πυρακτωμένα σώματα γιατί οι αποκριάτικες στολές ή τα αποκριάτικα σπρέι ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ύλες.

Τέλος, σχετικά με τα παιδικά καψύλλια, οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες χρήσης και να αποφεύγουν να τα αγοράζουν με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από παιδιά μικρής ηλικίας.

[via in.gr]

Posted on 29 Φεβρουαρίου, 2008, in Κοινωνία. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Καλά μασκαριλίκια!!
    Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς θα βρεθώ στο καρναβάλι της Ξάνθης! Εκεί έχουν κάνει ελεγχους;;

  2. Καλά να περάσεις. Περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες

  3. Thanks. Σίγουρα θα βγάλω πολλές φωτο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: