Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να καταστρέψουν την καριέρα σας

Photobucket

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως π.χ. το Myspace και το Facebook, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σταδιοδρομία σας. Για την ακρίβεια, στο εξωτερικό ήδη υπάρχει το λογοπαίγνιο social notworking [αντί του networking].

Μεγάλο ποσοστό των Βρετανών υψηλόβαθμων στελεχών διατηρεί profile στο Facebook, το MySpace και άλλα κοινωνικά δίκτυα και το εκμεταλλεύεται για να «συλλέξει» πληροφορίες [ή βρωμιές] για τους υποψήφιους εργαζόμενους.

Επίσης μεγάλο ποσοστό των εργοδοτών χρησιμοποιεί τα social networks για να ελέγξει πώς οι υποψήφιοι εργαζόμενοι παρουσιάζουν τον εαυτό τους σε αυτά. Οι πληροφορίες που συλλέγουν, επηρεάζουν σημαντικά την απόφαση πρόσληψης, ενώ άλλαζουν γνώμη και δεν προσλαμβάνουν κάποιον υποψήφιο εξαιτίας του online profile του.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεβάσει κανείς στο Facebook είναι προκλητικές φωτογραφίες και φωτογραφίες από μεθύσια και άλλα στιγμιότυπα της προσωπικής σας ζωής. Επιπρόσθετα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνει παράπονα για το αφεντικό του, τη δουλειά του, τους συναδέλφους του ή τις εταιρείες που εργαζόταν παλιότερα.

Περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία στο άρθρο των Times.

[via capital.gr]

Posted on 13 Φεβρουαρίου, 2008, in Internet, Εργασία. Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρον post – από τον διγέλαδο το βρήκα.

  2. Χμ… Εντυπωσιάστηκα. Καθημερινά ακούμε ότι το Facebook συλλέγει πληροφορίες και τις διαθέτει στον έναν και στον άλλο, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα πως ακριβώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

    Ποτέ δεν κατάλαβα τι θα καταλάβουν αν ξέρουν ότι εγώ είμαι φίλος με τον τάδε ή αν η αγαπημένη μου ταινία είναι οι πειρατές της Καραϊβικής ή οι Monty Pythons!

  3. Την παροιμία «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» νομίζω ότι δεν την βγάλανε κατά λάθος. Όλα απ’τη ζωή βγαίνουν.

  1. Παράθεμα: Social Not-working « Έχετε Δυο Αγελάδες;

  2. Παράθεμα: Myspace » Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να καταστρέψουν την καριέρα σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: