Όλη η αλήθεια για το Wembley

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Το έπος του γουεμπλει το στιγμάτισαν οι καταγγελίες των γερμανών της εφημερίδας «Bild» η οποία είχε βάσιμες υποψίες (και στοιχεία, αργότερα, βλέπε το video παρακάτω) ότι η χούντα του Παπαδόπουλου, της Δεσποινούλας και του Ασλανίδη ήταν πίσω από τη μεγάλη «πορεία» της ομάδας προς τον τελικό. Highlight οι κατηγορίες για δωροδοκία των παικτών του Ερυθρού Αστέρα. Περισσότερα για τα σκάνδαλα του Παναθηναϊκού διαβάστε εδώ.

Posted on 12 Δεκεμβρίου, 2007, in Αθλητισμός, Ποδόσφαιρο and tagged , , . Bookmark the permalink. 11 Σχόλια.

 1. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ»

  Είχαμε γράψει όλα τα σχετικά για την σχέση Ολυμπιακού και χούντας και τώρα ο φίλος με το ψευδώνυμο «Ιστορικός» ολοκληρώνει τις αποδείξεις για την σκανδαλώδη εύνοια του Ολυμπιακού από την χούντα. Όλα τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν στο τεύχος 32 (Ιούνιος 2004), των Mad Boys.

  Απόδειξη Νο 1: Στην Αθλητική Ηχώ στις 16/5/1968 δημοσιεύεται ένα άρθρο με τιτλο «Ο κ.Στυλ.Παττακός έκαμε δώρο στον Ολυμπιακό 1.000.000 δραχμάς. Λαμπρότητα στην χθεσινή εορτή». Το κείμενο είχε ως εξής:
  Quote:
  Με εξαιρετική λαμπρότητα εορτάσθη χθες στον Ολυμπιακό η επέτειος της Εθνοσωτηρίου επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως κ.Στ.Παττακού και του ΓΓΑ κ.Ασλανίδη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ.Μπουζάκης προσεφώνησε τους παρευρεθέντες επίσημους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει εις την λεωφόρο της Επαναστάσεως. Ακολούθως έλαβε τον λόγον ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ.Παττακός ο οποίος είπε τα εξής: «Αγαπητοί μου φίλοι σας παρακαλώ να ενώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας προκειμένου να επιτύχουμε την εξύψωσιν του αθλητικού πνεύματος και ιδιατέρως του Ολυμπιακού».

  Το άρθρο κλείνει με την εξής είδηση: «Κατόπιν εισηγήσεως του ΓΓΑ κ.Ασλανίδη και εγκρίσεως του κ. Στ.Παττακού παρεχωρήθη εις τον Ολυμπιακό ως δώρον το ποσό του 1.000.000 δραχμών».

  Καταλαβαίνετε πως «αδικούσε» η Επανάστασις (που τώρα οι ίδιοι λένε χούντα!) και ο … επάρατος Ασλανίδης τον Ολυμπιακό? Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ.Μπουζάκης ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού από τον Δεκέμβριο του 1967 έως τον Οκτώβριο του 1969.

  Απόδειξη Νο 2: Στην εφημερίδα «Προαστίων και Δημοπρασιών» στις 11/11/1968 διαβάζουμε:
  Quote:
  Ο ΓΓΑ κ.Ασλανίδης ανεκοίνωσεν ότι ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ.Γ.Παπαδόπουλος ενέκρινεν την υπό του Ταμείου Παρακαταθηκών καιΔανείων παροχήν εις τον Ολυμπιακόν δανείου δρχ 30.000.000. Το ποσό τούτο διατίθεται δια την έναρξιν των έργων ανεγέρσεως του νέου σταδίου του Ολυμπιακού εις τον Άγιον Ιωάννην Ρέντη».
  Ομοιότητες με τα μεταγενέστερα γεγονότα? Πάντως, το γήπεδο του Ρέντη ήταν έργο της χούντας! Το δάνειο φυσικά ήταν τύπου «δανεικά κι αγύριστα». Και ο πράκτορας της Στάζι με γήπεδο στου Ρέντη … απειλούσε τον Βενιζέλο όταν δεν του παραχωρούσαν το Καραϊσκάκη. Α ρε θύμα Βενιζέλο, σʼέπιασε κορόϊδο ο Κόκκαλης. Και να πω ότι ήσουνα κανένα παιδάκι και δεν είχες ζήσει την χούντα…

  Για την ιστορία, ο «Ιστορικός» αναφέρει ότι το γήπεδο του Ρέντη εκτός από το ότι δεν έγινε ποτέ, έπαθε και άλλο κακό. Το χώμα του, που ήταν αφράτο πουλήθηκε από τους Πειραιώτες για …. καστανόχωμα. Χιλιάδες τόνοι χώματος πουλήθηκαν από τους φτωχομπινέδες τότε οπαδούς του Θρύνου, και σημερινά «μέλη» του Κρόκους.

  Απόδειξη Νο 3: Στην Αθλητική Ηχώ στις 25/1/1972 υπάρχει μία φωτογραφία μελών της «Εθνοσωτηρίου Επαναστάσεως» με την εξής λεζάντα:
  Quote:
  Στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.
  Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ.Στ.Παττακός, ο υφυπουργός Δημ.Έργων κ.Στεργόπουλος, οι Γ.Γ. Αθλητισμού κ.Ασλανίδης και ΕΟΤ κ.Μπαλόπουλος, ως και ο δήμαρχος Πειραιώς κ.Σκυλίτσης επεσκέφθησαν χθες το μεσημέρι τα έργα των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού, συνοδευόμενοι από τον πολιτικό μηαχανικό κ.Λάσκαρη, τον αρχιτέκτονα κ.Ρίζο, τον έφορο των εγκαταστάσεων κ.Νέζη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για να επιλύσουν τα παρουσιασθέντα προβλήματα της ανεγέρσεως των εν λόγω εγκαταστάσεων.

  Και για όσους δεν κατάλαβαν τα γαυράκια χρειάζονταν και άλλα δανεικά και αγύριστα. Πρόεδρος του Ολυμπιακού τότε ήταν ο μεγαλοεφοπλιστής Νίκος Γουλανδρής, αλλά κορόϊδο ήταν να βάλει το χέρι στην τσέπη. Ας είναι καλά η «Εθνοσωτήριος Επανάστασις»! Σας θυμίζει τίποτε αυτό? Και τώρα ο πρόεδρος τους όπως οι ίδιοι λένε είναι από τους πλουσιώτερους επιχειρηματίες στον … κόσμο, αλλά το Καραϊσκάκη το παίρνει … δωρεάν!

  Απόδειξη Νο 4: Η βόμβα μεγατόνων. Όλοι σας θα έχετε δει τον απίθανο γεράκο που εμφανίζεται στο TV Magic και μας το παίζει «γκουρού του Ολυμπιακού» και στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ που το παίζει απλά ιστορικός. Είναι ο Κώστας Μπαρμπής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού, της γνωστής ΠΕΦΟ, από το 1963 μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς στην εκπομπή του στο γαυροκάναλο, καταφέρεται κατά του ΓΓΑ επί χούντας κ.Ασλανίδη, και αναφέρει την γνωστή λάσπη για το Wembley, για τον Ερυθρό Αστέρα που έφτιαξε τους πυλώνες του γηπέδου του με τα λεφτά που τον δωροδόκησε η χούντα (δηλ.ο Ασλανίδης) κλπ. Αποκηρύσσει μετά βδαιλιγμίας τον Ασλανίδη σε σημείο που απορεί κανείς, ποιόν θέλει να πείσει.

  Τον Δεκέμβριο του 1972 (δηλ.μετά το έπος του Wembley) στο περιοδικό «Αθλητισμός και Νιάτα» βλέπουμε τον Μπαρμπή να … βραβεύει με ειδική πλακέτα τον υφυπουργό Παιδείας κ.Ασλανίδη για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό κατά το διάστημα που υπήρξε ΓΓ Αθλητισμού! Στην φωτογραφία το ύφος του Μπαρμπή είναι επιεικώς «γλοιώδες»! Ο λόγος? Άγνωστος. Πάντως, ο λόγος σίγουρα δεν είναι το ότι αποκηρύσσει τον Ασλανίδη.

  Η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό των MAD Boys και αφού την σκανάρω θα την στείλω στον admin για τα περαιτέρω. Τελικά οι γαύροι έχουν πλάκα…

  Για την ιστορία να αναφέρουμε τους Προέδρους του Ολυμπιακού επί χούντας:

  Απρίλιος 1967-Δεκέμβριος 1967: Γεώργιος Ανδριανόπουλος
  Δεκέμβριος 1967-Οκτώβριος 1969: Κώστας Μπουζάκης
  1969-1970: Παναγιώτης Οικονόμου
  1970-1971: Ευτύχιος Γκούμας (αδελφός του προέδρου της ΑΕΚ Νίκου Γκούμα)
  1971: Αριστείδης Σκυλίτσης (χουντικός δήμαρχος Πειραιά)
  1971-1972: Δημήτρης Βαρδάνης (απόστρατος στρατηγός)
  1972-1975: Νίκος Γουλανδρής

  Για όλους αυτούς η επίσημη ιστορία του Ολυμπιακού γράφει τα εξής (TOMOΣ Β, σελίδα 765):

  Μπουζάκης (σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα), Οικονόμου, Σκυλίτσης, και Βαρδάνης τοποθετήθηκαν από την Απριλιανή χούντα του Γ.Παπαδοπουλου. Ο Ευτύχιος Γκούμας υπήρξε τραγικός άνθρωπος και η ιστορία σέβεται την μνήμη του (γι αυτό και δεν αναφέρουν τίποτα). Για τον Γουλανδρή γράφουν ύμνους.

  Ερωτήματα δικά μου:
  Ο Μπουζάκης τοποθετήθηκε από την χούντα, σύμφωνα με τον επίσημο Ολυμπιακό. Τα δάνεια όμως επί προεδρίας του ήταν καλά, ε?

  Ο Σκυλίτσης ήταν κι αυτός τοποθετημένος από την χούντα, αλλά γιατί το 1971 στο Καραϊσκάκη γινόταν χαμός με κάθε εμφάνιση του δήμαρχου Πειραιά κ.Σκυλίτση?

  Κανένας δεν μας εξηγεί όμως γιατί η χούντα σταμάτησε να διορίζει προέδρους το 1971. Μήπως γιατί επί Γουλανδρή, ο Ολυμπιακός πήρε 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, και δεν είναι «κομψό» να τα έχει δόσει η χούντα, αλλά να τα έχει κερδίσει η «ψυχή» του Ολυμπιακού και ο «πύρινος του κόσμος»?»

 2. Ρε παιδιά ακόμα κι έτσι να είναι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ποιός θέλει να χαλάσει την ωραία ιστορία του αδύνατου που νικάει τους δυνατούς. Και εξάλλου μέχρι τον Ερυθρό Αστέρα είχε περάσει και την ¨Εβερτον , τα πήραν και οι άγγλοι. Παραδεχτείτε ότι εκείνη η ομάδα ήταν καταπληκτική. Όπως και η άλλη ομάδα που έφτασε στους 4 επί Γκμοχ ή επί Ρότσα. Όπως εξαιρετική ομάδα είναι και ο Ολυμπιακός φέτος και μπράβο στον Λεμονή.
  koukios.wordpress.com

 3. Ti Olympiakos kai xounta re palikaraki kahmeno… Ti teyxos twn Mad Gays kai istories, siga mh fereis kai apokommata ap’to Cosmopolitan. Edw martyraei h idia h gynaika tou diktatora. Ti mas les twra…

 4. η ξεμωραμηνη γυναικα..ωραιες πηγες εχετε!!
  αντε διαβαστε ρε…μιλαει ο οσφπ να πουμε….

  διβαστε για την ιστορια του δαφνωστεφανωμενου γκευ
  –> http://zine.greenwebfans.com/75_xronia_apates.pdf

 5. H KYRIA PAPADOPOYLOY TA PEIRE APO TON YPALHLO TOU KOKKALH K.PAPAXELA.O OPOIOS POY DOULEYEI?STO SKAI…!!!!MPRABO KYRIE PAPAXELA KAI PALY MPRABO.!!!??

 6. mia toso foverh martiria den thn petas gia plaka opws thn petakse h kuria papadopoulou !!! kai h agonia pou eixe apo pou pigaze afou dilwnei eftheos oti einai aek (aniparkth) !!!!!!!!!! loipon as vlepoume ta pragmata opws einai kai mhn parapioume thn istoria h istoria egrapse eyxome na grapsei kai koupa !!!!!!!!!! h eyrwph den einai protathlima gayrakia na kanete oti thelete gia auto mia zwh tha eiste pelates eistai h droph ths elladas !!!!!!!!!!! o.p.s.l>>>>>>>>>>>>>sas euxaristoume gia tis apisteytes stigmes geliou pou mas xarisate komparsoi ths eyrwphs……..

 7. Η ίδια είπε ότι στη χούντα δεν έγιναν ποτέ βασανιστήρια.

  Αξιόπιστη πηγή

 8. Egw eimai aek leei…

  hahahahahahaha

 9. Kalytera na elege oti einai gavros na teleionoume

 10. ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΠΑΡΤΣΑ – 1

  ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ,ΑΛΛΑ 4 ΘΑ ΦΑΤΕ

  ΕΘΝΟΞΕΦΤΙΛΕΣ .

 11. t mpartsa re moulele??? milas kiollas….. traba gia mpanaki sthn paralia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: