Χρειάζομαι καλοκαιρινές διακοπές γιατί…

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι εργαζόμενοι άνδρες ηλικίας 35-57 ετών, οι οποίοι κάνουν κανονικά καλοκαιρινές διακοπές, έχουν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από αυτούς που μένουν «κολλημένοι» στο γραφείο όλο το χρόνο. Στις γυναίκες αντίστοιχης ηλικίας το ποσοστό φτάνει ως και 50%.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όχι μόνο χρειαζόμαστε διακοπές, αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε αυτές οι διακοπές να είναι ωφέλιμες για την υγεία μας. Καταρχάς, η διάρκεια των διακοπών μας πρέπει να είναι αρκετή, ώστε αφενός να μειωθεί ο κίνδυνος κάποιας ασθένειας (π.χ. υπερκόπωση) και αφετέρου να αυξηθεί η απόδοση μας κατά τις εργάσιμες ημέρες του υπόλοιπου χρόνου.

Επιπλέον, η ποιότητα των διακοπών παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία μας. Η αποκοπή από τα διάφορα-και συνήθως δυσάρεστα- θέματα σχετικά με την εργασία, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις βαραίνουν τόσο την προσωπική σωματική και ψυχολογική υγεία, όσο και την οικογενειακή ηρεμία.

Οι διακοπές ωφελούν την υγεία γιατί:

  • Το κολύμπι και το περπάτημα μας «αναγκάζουν» να γυμναζόμαστε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε λιγότερο από τις μυοσκελετικές παθήσεις που επιφέρει η πολύωρη στασιμότητα σε μια θέση, και να τονώνουμε το κυκλοφορικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα.
  • Ο καθαρός αέρας μειώνει ως και 65% το αίσθημα της κόπωσης.
  • Τα μειωμένα επίπεδα στρες σε συνδυασμό με την ησυχία της εξοχής χαρίζουν ποιοτικότερο ύπνο.
  • Ο τεχνητός φωτισμός στη δουλειά προκαλεί συνεχείς πονοκεφάλους και γαστρεντερικά προβλήματα, καθώς ο οργανισμός μας αποσυντονίζεται από την έλλειψη της φυσικής διακύμανσης του φωτός.

Καλές διακοπές… με αεροπλάνα και βαπόρια !

Posted on 25 Ιουνίου, 2007, in Τουρισμός, Υγεία. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: