Πύλη στη δωρεάν εκπαίδευση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια που αξίζει μνείας εντόπισε το Contra.gr. Ο λόγος για το site www.oktonia.com, το οποίο αποτελεί μια πύλη στη δωρεάν εκπαίδευση, αφού περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αρχεία με Λυμένα Θέματα & Ασκήσεις Θεωρία & Μεθοδολογία – Θέματα Εξετάσεων – Εργασίες για φοιτητές Πανεπιστημίου και μαθητές Λυκείου.Τα αρχεία προσφέρονται σε μορφή PDF και είναι άμεσα διαθέσιμα προς download χωρίς καμία χρέωση.

Με απώτερο σκοπό την βοήθεια κάθε ενδιαφερομένου, οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας συσσώρευσαν σε ηλεκτρονική μορφή αρχεία πολλών γνωστικών αντικειμένων, που έκριναν ότι πρέπει να μεταδώσουν στους επισκέπτες τους.

Αυτή τη στιγμή του Oktonia περιλαμβάνει τομείς: Μαθηματικών, Οικονομικών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Πολυτεχνειακών, Υγείας, Φιλολογικών, Φυσικής, Χημείας, Διαγωνισμών ΑΣΕΠ, καθώς και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Το Μάρτιο του 2006 προστέθηκαν οι πρώτες ασκήσεις και ο εμπλουτισμούς του site συνεχίζεται καθημερινά. Μέχρι σήμερα, περίπου 180.000 χρήστες έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και ο αριθμός των downloads έχει ήδη φτάσει στις 300.000.

Αν και η πλειοψηφία των αρχείων σήμερα αποτελεί προϊόν συγγραφής Καθηγητών ενός συγκεκριμένου Κέντρου, όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στην προσπάθεια και το έργο με απώτερο σκοπό τη συνδρομή καθηγητών-συγγραφέων από κάθε τομέα και εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελληνικής Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το όνομα oktonia προέρχεται από το χωριό Οκτωνιά (οκτώ-εννιά) της Εύβοιας και το οποίο αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του εμπνευστή της προσπάθειας αυτής Ι.Π. Κρόκου.

buzz it!

Posted on 14 Μαΐου, 2007, in Internet, Εκπαίδευση. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Δε το ψαξα και πολύ αλλά από αυτά που είδα φαίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά! Και καλά δομημεο και το site! ΤΗΑΝΚΣ για το link!

  2. Ναι είναι πολύ καλό. Το χρησιμοποιώ εδώ και κάτι μήνες. Ξέρω και προσωπικά τους ανθρώπους που λύνουν/ανεβάζουν τις ασκήσεις που έχει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: