Κυκλοφοριακό χάος-χάρτης

Ένα τεράστιο πάρκινγκ θα θυμίζει η Αθήνα το 2010, με τους συγκοινωνιολόγους να προειδοποιούν ότι με τον ρυθμό που αναπτύσσεται η χρήση του ΙΧ, σε τρία χρόνια η πρωτεύουσα θα είναι μια ακίνητη πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων, θα είναι μποτιλιαρισμένο το 95% των βασικών οδικών αξόνων, έναντι 55% που είναι σήμερα. Ακόμη και η Αττική Οδός αντιμετωπίζει μποτιλιάρισμα, κυρίως από τη Μεταμόρφωση έως της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγκοινωνιολόγων, Γιάννης Χανδάνος πιστεύει ότι πρέπει να ισχύσουν μέτρα πιο δραστικά από αυτά που ισχύουν τώρα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό των ΙΧ, δηλαδή μέτρα απαγόρευσης και μέτρα τιμολόγησης όπως αυτό της ελεγχόμενης στάθμευσης και των διοδίων, δηλαδή φοροείσπρακτικά μέτρα.

Ενημερωθείτε online για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 το πρωί έως τις 18:00 το βράδυ. Ο κυκλοφοριακός χάρτης Αθηνών με την μέση τυπική κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμος.

Posted on 22 Ιανουαρίου, 2007, in Αυτοκίνητο, Κοινωνία. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Eισαι καταπληκτικός, σε απόλαυσα

  2. Στο http://www.e-tipos.com υπάρχει κυκλοφοριακός χάρτης της Αθήνας με δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Στους χάρτες βρήκα και τη δυνατότητα δρομολόγησης με επιλογές όπως συντομότερο χρόνο, μικρότερη απόσταση και αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα δεδομένα της κίνησης στους δρόμους. Πολύ καλή προσπάθεια!

Σχολιάστε