Τα UFO είναι… φυσικά φαινόμενα

 Όλες οι ελπίδες — ή οι φόβοι — ότι η Γη δέχεται κατά καιρούς την επίσκεψη εξωγήινων διαψεύδονται, τουλάχιστον από τους εμπειρογνώμονες του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, οι οποίοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «ιπτάμενοι δίσκοι» και «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα», τα γνωστά UFO, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα άλλο από φυσικά φαινόμενα.

Η σχετική έκθεση 400 σελίδων, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το BBC, διατυπώνει το συμπέρασμα ότι μετεωρίτες και ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι αρκετά για να εξηγήσουν φαινόμενα όπως εκτυφλωτικές λάμψεις στον ουρανό, τα οποία έχουν ερμηνευθεί κατά καιρούς ως εμφανίσεις UFO.

«Υπάρχουν τεκμήρια ότι μετεωρίτες με τις γνωστές τους συνέπειες, και πιθανώς κάποιες άλλες λιγότερο γνωστές συνέπειες, ευθύνονται για ορισμένα μη αναγνωρίσιμα φαινόμενα», αναφέρει η έκθεση.

«Υπάρχουν σημαντικά τεκμήρια που υποστηρίζουν τη θέση ότι τα συμβάντα αυτά αποδίδονται με βεβαιότητα σχεδόν σε φυσικά, ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα, μεσόσφαιρα και ιονόσφαιρα», προσθέτει.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι το πλήρες κείμενο της έκθεσης η οποία φέρει τον τίτλο «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα στην Περιοχή της Αεροπορικής Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου» θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου στις 15 Μαΐου.

[via mediaplus.com.cy]

Posted on 3 Ιανουαρίου, 2007, in Επιστήμη. Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Ανέκαθεν οι Βρετανοί έγραφαν τέτοιες μπούρδες στις επίσημες αναφορές τους.

  2. The truth is out there… και όχι στις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

  3. Φυσικό φαινόμενο; Τι λε ρε; Εδώ υπάρχουν ντοκουμέντα, υπάρχουν βιβλία, υπάρχει ο Πουτιν με τα αντιβαριτικα τέσλα και τις κοσμοσφαιρες, υπάρχει ο προφήτης Λιάκουρας + ευλόγισον +.

    Ορίστε μας που θα μας πεις εσυ νεοταξικε πράκτορα για φυσικά φαινόμενα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: