Νέο χάπι για τη διακοπή του καπνίσματος

Tο χάπι Champix κατά του καπνίσματος έλαβε έγκριση κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε η παρασκευάστρια εταιρεία Pfizer.

To νέο σκεύασμα (varenicline) δρα σε νικοτινικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο ώστε να μειώνει τα στερητικά συμπτώματα και την επιθυμία για κάπνισμα. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την ικανοποίηση από το κάπνισμα αν ο χρήστης δεν αντέξει την αποχή και ανάψει τσιγάρο στη διάρκεια της θεραπείας.

Το Champix είναι το δεύτερο χάπι για τη διακοπή του καπνίσματος μετά το Zyban της Glaxo, ένα φάρμακο που αυξάνει τη συγκέντρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το σκεύασμα της Pfizer το Μάιo, με την ελαφρώς διαφορετική εμπορική ονομασία Chantix.

H FDA ενέκρινε το χάπι για θεραπεία που διαρκεί 12 εβδομάδες. Αν ο χρήστης έχει τότε διακόψει το κάπνισμα, η αγωγή μπορεί να συνεχιστεί για 12 εβδομάδες ακόμα.

Αν πραγματικά θέλετε να κόψετε το κάπνισμα, η καταλληλότερη στιγμή είναι τώρα αμέσως: Έρευνα στη Βρετανία που δημοσιεύεται στο British Medical Journal έδειξε ότι τα άτομα που αποφασίζουν ξαφνικά να διακόψουν το κάπνισμα «μαχαίρι» έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας από όσους το προγραμματίζουν από πριν. Τα σκευάσματα που μειώνουν την επιθυμία για κάπνισμα μπορούν να βοηθήσουν, σαφώς όμως συνατότερη μπορεί να αποδειχθεί η δύναμη της θέλησης για την απεξάρτηση από το τσιγάρο. Εγώ να δω πότε θα το κόψω «μαχαίρι’; Ίσως και όταν ξεκινήσω προπονήσεις μπάσκετ με την εταιρική ομάδα…

[via in.gr]

Posted on 2 Οκτωβρίου, 2006, in Υγεία. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Πέρασα και περνάω ακόμα δύσκολες στιγμές να συνέλθω απο τις παρενέργειες του.

    Δεν το συνιστώ σε καμμία περίπτωση γιατί το έζησα. Είναι επικίνδυνο και αναποτελεσματικό μακροπρόσθεσμα. Κρύβει το πρόβλημα «κάτω απο το χαλί» και μόλις το διακόψεις (το χάπι) αισθάνεσαι σαν απίστευτο junkie.

    Δεν μπορώ να ανοιχτώ σε λεπτομέρειες γιατί είναι προσωπικά δεδομένα που δεν θέλω να μοιραστώ.

    Το internet βρίθει πλέον απο καταγγελίες εναντίον του «χαπιού θαύμα»…

    Ψάξε chantix problems after quitting στο google…

  1. Παράθεμα: Είδη καπνιστών « HaVai’s Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: