Σύνταξη μετά τα 75 χρόνια

Αναγκαία κρίνεται η παράταση του εργασιακού βίου σε μελέτη της Alpha Bank, όπου προτείνονται και τρόποι για να περιοριστεί η έξοδος στους πενηνταπεντάρηδες. Mεταξύ άλλων προτείνεται να αρθούν τα αντικίνητρα και να ενισχυθούν τα κίνητρα για την παραμονή των ηλικιωμένων στην εργασία.

Έως το 2050, οι Eλληνες άνω των 65 ετών θα αποτελούν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, από το 11,1% που ήταν το 1970.

Στις αρχές του 19ου αιώνα ο μέσος όρος ζωής στην Ευρώπη βρίσκεται κάτω των 40 ετών, έναν αιώνα μετά είναι πάνω από 40 χρόνια και ακόμα έναν αιώνα μετά, στις αρχές του 21ου αιώνα, βρίσκεται περίπου στα 80 χρόνια. Δηλαδή αν συνταξιοδοτηθώ στα 75 χρόνια μου, όπως προτείνει η Alpha, τότε θα έχω την δυνατότητα να χαρώ 5 ολόκληρα συντάξιμα χρόνια (!!!) αν βέβαια καταφέρω και φτάσω το μέσο όρο ζωής…

Όσο και αν μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος από την εργασία, όσο και ελαστική να γίνει η αγορά εργασίας και όσο και αν αντιμετωπιστούν οι υπολοιποι παράγοντες που δυσκολεύουν την παράταση του εργασιακού βίου, η υγεία των ανθρώπων στα 75 χρόνια δεν επιτρέπει την καθημερινή εργασία. Έλεος!

[via ethnos.gr]

Posted on 29 Σεπτεμβρίου, 2006, in Εργασία. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: