Δωρεάν βιντεοδιαλέξεις από το Yale

Το πανεπιστήμιο Yale προχωρά στην παραγωγή ψηφιακών βίντεο με επιλεγμένα προπτυχιακά μαθήματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Διαδίκτυο, χάρις σε χορηγία του Ιδρύματος «William and Flora Hewlett Foundation» ύψους 755.000 δολαρίων.

Βάσει του σχετικού προγράμματος θα δημιουργηθούν πολυδιάστατα πακέτα για επτά μαθήματα, αναμένεται να είναι διαθέσιμα από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (φθινόπωρο 2007) και θα περιλαμβάνουν την «Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη», τις «Αρχές της Φυσικής» και την «Εισαγωγή στην Πολιτική Φιλοσοφία».

Πανεπιστήμια όπως το Πρίνστον και το ΜΙΤ προσφέρουν ήδη εκπαιδευτικό υλικό στο Διαδίκτυο χωρίς χρέωση, ωστόσο, το Yale είναι το πρώτο που επικεντρώνει στις δωρεάν βιντεοδιαλέξεις. Παρόλο που τα μαθήματα αυτά δεν «μετράνε» για την απόκτηση πτυχίου από το Yale φαίνεται οτι το e-learning αρχίζει και απειλεί σοβαρά την παραδοσιακή διδασκαλία. Μπορεί άραγε να την υποκαταστήσει; Το μέλλον θα δείξει…

[via naftemporiki.gr]

Posted on 27 Σεπτεμβρίου, 2006, in Εκπαίδευση. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Σαφέστατα και μπορεί ! Η μελλοντική εκπαιδευτική διαδικασία θα εμπεριέχει αμφίδρομες multimedia διαλέξεις και διαδικασίες e-learning..

    Εμείς εδώ άκόμα τα ΤΕΙ κυνηγάμε….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: