Η Samsung πρωτοπορεί στη 4G κινητή τηλεφωνία

Η νοτιοκορεάτικη Samsung παρουσίασε την πρώτη τεχνολογία για την κινητή τηλεφωνία τέταρτης γενιάς προσκαλώντας τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν ζωντανά ταινίες υψηλής ευκρίνειας ενώ κινούνταν με το λεωφορείο.

Το πρωτότυπο προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων που φτάνουν τα 100 Mbps, όσο ένα συνηθισμένο τοπικό δίκτυο υπολογιστών. Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν 100 αρχεία μουσικής mp3 μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, ή να παρακολουθούν πολλαπλά κανάλια βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Στην επίδειξη της Πέμπτης, οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν πρόσβαση στο Internet, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν μια ταινία και τη ζωντανή μετάδοση από συνέδριο στο νησί Ζεζού της Νοτίου Κορέας, ενώ το όχημα εκινείτο με ταχύτητα 60 χλμ ανά ώρα.

Ο ρυθμός μετάδοσης παραμένει υψηλός ακόμα σε ταχύτητα έως και 120 χλμ/ώρα και θα μπορούσε να αυξηθεί περεταίρω ώστε να φτάσει τα 1 Gbps όταν η συσκευή παραμένει ακίνητη.

Η τεχνολογία παραμένει πάντως πειραματική. Το πρωτότυπο του δέκτη δεδομένων που παρουσίασε η Samsung έχει μέγεθος μικρού ψυγείου, και θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια προτού συρρικνωθεί αρκετά για να ενσωματωθεί σε κινητά.

Η Sansung ελπίζει να αξιοποιήσει εμπορικά την τεχνολογία από το 2010, εφόσον καθοριστούν οι ζώνες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος για την τηλεφωνία 4G.

Πάντως οι εταιρείες τηλεφωνίας ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το «σοκ» της μετάβασης στην τεχνολογία 3G, αφού πλήρωσαν υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουν τις άδειες χρήσης του φάσματος και απέτυχαν να πείσουν την πλειονότητα των χρηστών για τις νέες υπηρεσίες.

Η Samsung εκτιμά ωστόσο ότι η τέταρτη γενιά θα αποτελέσει νέο μέσο ανάπτυξης στην αγορά της Νοτίου Κορέας, της χώρας με την υψηλότερη διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας και του Διαδικτύου στον κόσμο.

[via in.gr]

Posted on 1 Σεπτεμβρίου, 2006, in Σταθερή & Κινητή Τηλεφωνία. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: