Διαζύγιο

Το διαζύγιο, έτσι όπως περιγράφεται στο ισλαμικό δίκαιο, την σαρία, είναι, υπό μία έννοια, μία απλή διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται για να χωρίσει ο άντρας την γυναίκα είναι να της πει τρεις φορές τη λέξη διαζύγιο (ταλάκ). Η επανάληψη αυτή μπορεί να γίνει σε μία στιγμή ή μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου. Δηλαδή, μπορείς να πεις στη γυναίκα σου μετά από ένα καυγά «θα σε χωρίσω». Αν αυτό επαναληφθεί άλλες δύο φορές, ασχέτως του πότε, σε ένα, δύο ή τρία χρόνια, ή σε πέντε, τότε επισήμως ο γάμος θεωρείται πως έχει λήξει.

Αν ο άντρας αποφασίσει πως μετά το διαζύγιο θέλει να ξαναπαντρευτεί την ίδια γυναίκα αυτό δεν μπορεί να γίνει αν αυτή δεν έχει παντρευτεί κάποιον άλλο εντωμεταξύ και χωρίσει ξανά. Και για να προλάβω το ελληνικό δαιμόνιο που θα πρότεινε ένα γρήγορο «λευκό» γάμο με κάποιο γνωστό, σημειώνω πως ο γάμος πρέπει να εμπεριέχει την σεξουαλική πράξη. Και μετά από αυτό, όταν χωρίσει μπορείς να την ξαναπαντρευτείς!

Στις αναπτυγμένες χώρες υπολογίζεται ότι στους δύο γάμους, ο ένας έχει σαν κατάληξη το διαζύγιο, ενώ στην Ελλάδα, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο αριθμός των διαζυγίων τριπλασιάστηκε.

Αν θέλετε έγκυρη και πλήρη ενημέρωση, χρήσιμες πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τις διαδικασίες διαζυγίου, την ακύρωση του γάμου ή το δικαστικό χωρισμό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.διαζύγιο.gr

Εδώ, ο επισκέπτης θα μπορεί να έρθει σε επαφή με μια εκτενή θεματολογία που έχει ως σημείο αναφοράς το οικογενειακό Δίκαιο, όπως διαμορφώθηκε από τον νόμο 1329/83, το οποίο εναρμονίστηκε με τις σύγχρονες αντιλήψεις για την ισότητα των δύο φίλων, αντικαθιστώντας την πατρική εξουσία με την γονεϊκή μέριμνα.

[via eliasthegreek]

Posted on 31 Αυγούστου, 2006, in Κοινωνία. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: